Lente

Vanaf begin maart zien wij de natuur ontwaken. Na de rijk bloeiende sneeuwklokjes, komen ook de andere voorjaarsbollen boven de grond. De krokussen worden gevolgd door narcissen, toverhazelaar en forsythia bloeien voor hun blad begint. In April bloeien de krenten die voor een korte periode het Overijssels landschap tot een betoverende omgeving maken. In mei volgen de vruchtbomen en is het frisse jonge groen in volle glorie te aanschouwen. De gehele dag klinkt er een orkest aan vogels, de koekoek roept in de bossen om ons huis. De reeën dartelen elke ochtend en avond om ons heen op zoek naar lekker vers groen.

Zomer

Vanaf juni komt de zomer echt opgang, alles groeit en bloeit, de natuur geniet volop van het extra lange daglicht. De zon schijnt van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat. De vlierbessen bloeien met hun grote witte schermen. De rozen ontwaken in al hun pracht en de éénjarigen beginnen te geuren. De jonge vogels verlaten de nestenkasten, het is een drukte van jewelste. De reeën staan s’ochtends en avonds in de weilanden om ons heen te grazen, in augustus hoor je s’avonds de mannetjes imponerend blaffen.

Herfst

Vanaf augustus worden de dagen weer korter en s’avonds zijn de spookachtige “Witte Wieven”, waar Overijssel zo beroemd om is, veel te zien. De bessen en vruchten in boomgaard zijn rijp en wij genieten van de opbrengst van onze moestuin. Als voorbode op de herfst komt er een grote variëteit aan paddenstoelen te voorschijn. Nog immer worden wij verrast door de grote verscheidenheid aan kleuren en soorten. Ook de bladeren beginnen langzaam te kleuren om in Oktober tot een absoluut hoogtepunt te komen. In een goed jaar, kan dit deel van Overijssel zich meten met de beroemde kleuren van de “Indian Summer” in Noord Amerika.

Winter

De korte dagen en het bijzondere licht maken de winter een opzichzelfstaande periode. Bij verse sneeuw veranderd de Sallandse Heuvelrug in een prachtig sprookje. De natuur biedt u zeldzaam mooie momenten, met name wanneer de zwakke zon schijnt. Het vriest bij ons eerder dan in de meeste plaatsen in Nederland, dus sneeuw en ijs blijven vaak lang aanwezig.

Na een flinke wandeling in de sneeuw, is het binnen goed toeven met een eigen gemaakte soep of winterschotel. U zit warm en knus op de bank met een dik boek of met een mooie DVD uit onze uitgebreid film collectie.